About us

Наша кратка историја

Наша идеја је да најструцнији технолози, са најквалитетнијим сировинама са најмодернијом опремом производе најквалитетније пекарске производе.

Play Video

Бити уметник у свом послу значи да сте прешли границе уобичајног и оставили лични печат на оно чиме се бавите. Производи Пекарске Индустрије Сунце управо су резултат таквог рада. Искорачили смо из уобичајеног начина прављења хлеба и пецива ,посебну пажњу посветили смо на њихов утицај на здравље потрошача и наравно испоштовати традицију која је генерацијама стварана.

Производни капацитети

Концепција избора најсавременије опреме нам омогућава, осим линијске производње хлеба, производњу домаћих хлебова са традиционалним поступком дуготрајне ферментације.  Те хлебове карактерише специфична арома, шупљикавост и продужена свежина. 

Посебну групу наших производа чине специјалне врсте хлебова:

• Баварски хлеб са преко 70% ражи
• кукурузни хлеб, високе енергетске вредности,
• хељдин хлеб , веома богат храњивим састојцима,
• јечмени хлеб, јединствен на тржишту
• хлеб са семенима, обогаћен са неколико врста уљарица.
• више врста хроно хлебова , богатих баластним материјама

Преласком у нови производни погон од 10000 квадратних метара, за који слободно можемо рећи да је један од најмодернијих и највећих на Балкану, можемо се похвалити капацитетом довољним да свакоднево снабдевамо неколико стотина хиљада потрошача. 

Ту првенствено мислимо на најсвременије системе за складиштење брашна) капацитета 300т и осталих прашкастих сировина и аутоматско дозирање истих директно у мисер

• три тунелске линије за производњу хлеба капацитета 6000векни на х,

• линију за производњу меких теста капацитетакапацитета 1000кг/х

• линију за производњу подлога за пицу капацитета 3000ком/х

• најсавременије етажне пећи са аутоматским убацивањем тестених комада и вађењем печених  производа капацитета 2000ком/х

• савремене пећи за печење пецива капацитета 10.000јединица /х

• торњеве за хлађење печених производа

• аутоматске машине за сечење и паковање специјалних врста хлеба и пецива

У склопу  нових  погона  налази се савремени  погон за произнодњу брзо смрзнутих производа од лиснатог теста, капацитета од 10т по смени.

Тренутно је у поступку опремање нове производне хале површине 5000м2 ,монтирање и пуштање у рад неколико нових линија од којих би истакли.
линију за производњу кора капацитета 500кг/х
линију за производњу пита , капацитета 1000кг/х
линију за произвовдњу финих ситних пецина капацитета 16.000/х
линију за приозводњу полупечених и замрзнутих  хлебова и пецива, капацитета 1000кг/х

 

Монтажу нових линија и одржавање постојеће опреме и инсталација обављамо самостално у оквиру стручне службе за одржавање.
Дистрибуцију наших производа вршимо са преко 100 брендираних наменских возила. Комплетно одржавање и сервисирање возила такодје обављамо самостално у савремено опремљној радионици.

Све ове делатности обавља 150 запослених, од којих је 15% са високом стручном спремом, а пуштањем у погон нових производних линија планирамо да запослимо још око 50 радника.

Две године за редом, учествовали смо на престижном Новосадском Сајму где смо наградјени као укупни победници у категорији производа од брашна .

Комплетна производња је организована и праћена по ХЦЦП стандарду , а тренуто смо у поступку инплементације Интернационалног Фоод Стандарда (ИФС). 

Уколико мислите на своје здравље , будите уверени да су наши производи прави избор за Вас. Сваки од ових производа на свој начин задовољава ваше специфичне нутриционе захтеве.

Верујемо у људе и верујемо у успех. Наши сарадници и дугогодишњи партнери су део наших успеха и због тога смо уверени да ћемо у будућности наставити још бољу сарадњу.   

Тим

Производњу води тим од 12 технолога. Производња је организована тако да овај тим брине свих 24х о квалитету и исправности наших производа. Добар квалитет наших производа резултат је пажљивог одабира сировина, сопствених рецептура и смеса које креира наш развојни центар , а упоредо користимо и знања других институција из ових облати.

Јави нам се и постани део Сунце тима